Kategorier
Ekonomi

Sveriges bästa ekonomipoddar

I denna artikel utforskar vi ekonomipoddar som erbjuder allt från djupgående analyser av aktiemarknaden till praktiska tips för personlig ekonomi och sparande. Oavsett om du är en erfaren investerare eller nybörjare inom börsen, finns det något att lära för alla. Poddar är en värdefull resurs för att navigera i ekonomin och börsen.

Vi rekommenderar följande artikel om Sveriges bästa ekonomipoddar från alltombank.se om du vill se en mer fullständig lista över Sveriges ekonomi- och aktiepoddar. Vi har även själva gjort en sammanställning här av några intressanta ekonomipoddar:

 1. Kapitalet – En podd som utforskar världsekonomins djup med berättelser om allt från avokados pris till lågkonjunktur. Kapitalet strävar efter att förklara människors ekonomiska beteenden genom intressanta fallstudier.
 2. RikaTillsammans – Denna podd, skapad av Jan och Caroline Bolmeson, är en del av Sveriges största blogg om privatekonomi. De erbjuder praktiska tips och råd för bättre sparande och ekonomisk tillväxt.
 3. Fill or Kill – En podcast som fokuserar på börsen i Skandinavien och tradinglivet. Programmet leds av de kända Twitterprofilerna Phukettrader och Lone Wolf.
 4. Investerarens podcast – Skapad av @Investeraren från Twitter och Avanza, den här podden syftar till att vara din finansiella guide i investeringsvärlden, med målet att hjälpa dig att bli ekonomiskt självständig.
 5. Aktiesnack – En podcast som erbjuder analyser av företag och sektorer, trendspaningar och intervjuer med framstående investerare och entreprenörer. Magnus Skog och Peter Westberg, med erfarenhet från finansvärlden, är programvärdar.
 6. FollowTheMoney – Denna podd erbjuder djupgående insikter i finansvärlden med ett mer vardagligt språk. Programmet leds av Joakim Rönning från Nyhetsbyrån Direkt och Martin Nilsson från IG.
 7. Börspodden – En podcast för de som är passionerade om börsen, värd av Johan Isaksson och John Skogman, där de diskuterar allt från stora till små bolag och deras egna investeringar.
 8. Sparpodden – Nordnets podd om sparande och ekonomi, där programledarna Ara Mustafa och Frida Bratt besvarar lyssnarnas frågor och ger tips om hur man kan förbättra sitt sparande.
 9. Fundamentalt – Jacob Liebermann och Anna Hegestrand från Fundler intervjuar olika profiler om pengar och personliga val. Podcasten syftar till att göra privatekonomi enklare och mer tillgänglig för alla.
 10. Market Makers – En finanspodd av Franzen Fabian och Niklas Aldén med fokus på investeringar i tillväxt- och teknikaktier, som inkluderar analyser och gästintervjuer.
 11. Avanzapodden – Johanna Kull och Nicklas Andersson diskuterar olika aspekter av privatekonomi, delar med sig av tips och tar upp lyssnarfrågor i varje veckas avsnitt.
 12. Placerapodden – Denna podd täcker allt från aktier och fonder till räntor och valutor, med gäster från olika delar av finansvärlden.
 13. Kvalitetsaktiepodden – En podcast som fokuserar på kvalitetsbolag tillgängliga på svenska marknader, med en investeringsfilosofi inspirerad av Warren Buffett och Peter Lynch.
 14. Penserpodden – En podcast som djupdyker i aktiemarknaden, där experter och analytiker diskuterar allt från små till stora bolag och aktuella ämnen.
 15. Banking by Daniel – Den här podden syftar till att erbjuda lyssnarna kunskap och inspiration för effektivt och lönsamt sparande, utan det personliga rådet, som överlåts till professionella rådgivare. Samarbeten med branschexperter ger en bred inblick i investeringsvärlden.